ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2006

ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2006 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ
(1, 2 και 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006)

    Η έναρξη των ΒΛΑΧΕΡΝΙΩΝ 2006 ήταν εντυπωσιακή . Ξεκίνησαν τη παραμονή του εορτασμού της Παναγίας της Βλαχέρνας με περιφορά της φιλαρμονικής του Δήμου Λουτρακίου και των Μαζορετών του Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας. Η βραδιά συνεχίστηκε στο Πάρκο με τη συναυλία . Ακούστηκαν έργα από τον κινηματογράφο , έργα Χατζηδάκη , Θεοδωράκη , Σαββόπουλου.

 

    Οι δύο επόμενες συναυλίες δόθηκαν στη Πλατεία της πόλης μας . Τη Κυριακή 2 Ιουλίου συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Σπάρτης . Η παρουσία της φιλαρμονικής αυτής ήταν εντυπωσιακή και για τον όγκο της που τον αποτελούσαν 60 μουσικοί , αλλά και για το ρεπερτόριό της με έργα Τζαζ.   
    Τη τελευταία βραδιά δόθηκε συναυλία από τις Φιλαρμονικές της Καλαμάτας και τη δική μας . Έπαιξαν έργα Μότσαρτ ( για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του ) , Μπετόβεν , Σαββόπουλου , Θεοδωράκη , Κ. Νικολέα και έργα από τον διεθνή κινηματογράφο . 
     Συνδιοργανωτές των ΒΛΑΧΕΡΝΙΩΝ είναι ο οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας , ο Δήμος Φιλιατρών και βέβαια ο Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιατρών.
©2008 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ www.filoproodoifiliatron.gr