ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Με μια μαγευτική «ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» το Σάββατο 7 Αυγούστου στο Πάρκο της Βλαχέρνας έκλεισε τις καλοκαιρινές του δραστηριότητες ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών στα πλαίσια των «ΕΡΑΝΙΩΝ 2010».

Με το Πάρκο πλημμυρισμένο από κόσμο κάθε ηλικίας που ήρθε για να παρακολουθήσει την εκδήλωση αλλά και να δει την έκθεση με τις δραστηριότητες των παιδιών που πήραν μέρος στο διήμερο «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ», η πρόεδρος κ. Βιβή Παντελάκη καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στην «11η ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» που πραγματοποιεί ο Σύλλογος από το 2000 και μετά, λέγοντας: «Έχουμε καθιερώσει αυτή τη βραδιά, γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη έστω για μια φορά το χρόνο, να σας προσκαλέσουμε στο χώρο μας, στο Βορρέειο και στο όμορφο Πάρκο της Βλαχέρνας, να σας φιλοξενήσουμε και ανταποκρινόμενοι στην εμπιστοσύνη που μας δείχνετε τόσα χρόνια, στηρίζοντάς μας ηθικά και οικονομικά, να σας παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες των τμημάτων της Φιλαρμονικής και του Χορευτικού». Στη συνέχεια η πρόεδρος αναφέρθηκε στην συμβολή του Σχολείου Μουσικής και της Φιλαρμονικής στη διαμόρφωση της πολιτιστικής εικόνας της περιοχής και στη σημασία που έχει η παρουσία κάθε μέλους της Φιλαρμονικής στη συνέχιση της μουσικής παράδοσης της περιοχής. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή τελετή κατά την οποία το μέλος της Φιλαρμονικής Γιάννης Καυκάς χρίστηκε  από τον αρχιμουσικό της σε βοηθό του.  Ακολούθησε συναυλία της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Παναγιώτη Φωτεινέα. Μετά απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στα μέλη της Φιλαρμονικής που τελείωσαν το Λύκειο τα δύο τελευταία χρόνια γιατί «…επί σειρά ετών μέσω του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ του Συλλόγου έχουν συμβάλλει σημαντικά στα πολιτιστικά δρώμενα των Φιλιατρών, στην ενίσχυση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του Συλλόγου Φιλοπροόδων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας». Οι έπαινοι απονεμήθηκαν στους ΑΘΗΝΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΑΤΖΗ, ΑΙΜΙΛΙΟ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ και ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΡΙΜΠΑΚΟ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τη  Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά, από τα πέντε χορευτικά τμήματα του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση του κ. Νίκου Αθανασόπουλου. Το μεγάλο χορευτικό χόρεψε λαϊκούς χορούς με τη συνοδεία ενός πενταμελούς νεανικού μουσικού συγκροτήματος από μέλη της Φιλαρμονικής αποτελούμενο από τους Γιάννη  Καυκά (μπουζούκι – τραγούδι), Μπάμπη Σουρέτη (μπαγλαμά - τραγούδι), Αναστάση  Σταματόπουλο (κιθάρα), Παναγιώτη  Καυκά (ντραμς) και Θανάση  Νεοφύτου (ακορντεόν).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος, η υπεύθυνη των πολιτιστικών κ. Δώρα Λεβεντούρη, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο λογοτέχνης κ. Κώστας Κόλλιας, ο πανεπιστημιακός κ. Πάνος Αθανασόπουλος και οι πρόεδροι του Ομίλου Φίλων Αγρίλη κ. Δημήτρης Αντωνόπουλος, της «Αγίας Κυριακής» κ. Αθανασία Αθανασοπούλου, της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών κ. Ελένη Μακρή και του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Φάμπας. Στη λαχειοφόρο αγορά που έγινε για την ενίσχυση του Συλλόγου, το δώρο ήταν προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών.

Στο τέλος της βραδιάς το Διοικητικό Συμβούλιο πρόσφερε γλυκά και αναψυκτικά σε όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

©2008 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ www.filoproodoifiliatron.gr