ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010

ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ  2010   

9Η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ

ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1,3 ΚΑΙ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 : Φιλαρμονική Συλλόγου Φιλοπροόδων

Πάρκο Βλαχέρνας - ώρα 10.00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010: Δημοτική Φιλαρμονικής Λαμίας

Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών - ώρα 9.30 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010:

Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας

ώρα 9.30 μ.μ. - Πάρκο Βλαχέρνας

ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ

H Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας είναι από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές της Ελλάδας (1896) και αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας. Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει να επιδείξει ένα σημαντικό και ποικίλο έργο στον τομέα του πολιτισμού. Είναι η πρώτη Ελληνική Φιλαρμονική που προσκλήθηκε και έδωσε συναυλία το 1995, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. H παρουσία και οι δραστηριότητές της έχουν διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. 
Το 1996 εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που έγινε στο Villefrance της Γαλλίας. Εξαιρετικής σημασίας υπήρξε η επίσημη πρόσκληση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τον Πατριάρχη κ. κ Βαρθολομαίο να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη
και να δώσει συναυλία στην Ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στα Πριγκιποννήσια το 2004. Φέτος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και έφθασε στον τελικό αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Το ΚΣΑ κάνει συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μολονότι το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα ποιοτικής μουσικής από όλες τις περιόδους και στυλ, μεγάλος αριθμός έργων προέρχεται μετά το 1945. Ο ήχος του ΚΣΑ είναι λαμπερός, λυρικός και εξαιρετικά ευέλικτος σε ζητήματα στυλιστικής ερμηνείας και νέων τεχνικών, γεγονός που οφείλεται στις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελών του. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία.

ΜΕΛΗ

Θανάσης Ζέρβας, σοπράνο σαξόφωνο

Ο Θανάσης Ζέρβας είναι διδάκτωρ σύνθεσης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο από το Northwestern University και πτυχιούχος του Chicago State University. Είναι επίκουρος καθηγητής, στα Θεωρητικά της Μουσικής, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Διονύσης Ρούσσος, άλτο σαξόφωνο

Ο Διονύσης Ρούσσος είναι διπλωματούχος σαξοφωνίστας του Ωδείου Αθηνών, καθηγητής σαξοφώνου στο Ωδείο Φ. Νάκας και υπαξιωματικός της φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.

Leo Saguiguit, τενόρο σαξόφωνο

O Leo Saguiguit είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο από το Northwestern University, επίκουρος καθηγητής στο University of Missouri και μέλος του Chicago Saxophone Quartet.

Eric Honour, βαρύτονο σαξόφωνο

O Eric Honour είναι διδάκτωρ σύνθεσης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο από το Northwestern University και πτυχιούχος του University of Florida. Είναι αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του προγράμματος ηλεκτρονικής μουσικής στο University of Central Missouri.

                             

        

 

©2008 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ www.filoproodoifiliatron.gr