ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Τρεις μέρες με δημιουργικές δραστηριότητες που απευθύνονταν σε παιδιά οργάνωσε το καλοκαίρι του 2007 ο Σύλλογος Φιλοπροόδων στο Πάρκο της Βλαχέρνας. Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται για όγδοη χρονιά και είναι οι μόνες που απευθύνονται σε παιδιά μέχρι δώδεκα ετών.Τις δύο πρώτες μέρες (8 και 9/8/2007) στο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, να κάνουν κολάζ, κατασκευές, να κατασκευάσουν εικόνες και να κάνουν πλαστική.Παιχνίδια με κέφι, μουσική, φαντασία και ευρηματικότητα έπαιξαν τα παιδιά που προσήλθαν στο Πάρκο τη Παρασκευή 10/8/2007 με τη κ. Βιβή Παντελάκη στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων στο Πάρκο ήταν, όπως κάθε χρόνο, η ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη συναυλία της Φιλαρμονικής. Στη συνέχεια τα Χορευτικά Τμήματα (τρία μικρά και το μεγάλο) χόρεψαν χορούς από τη Θράκη και τα νησιά. Ιδιαίτερο μέρος της βραδιάς ήταν η παρουσία των φιλοξενουμένων μας από τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ορμηνίου Πορταριάς. Πήραν μέρος στη ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ με το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα και το χορευτικό του συλλόγου τους. Χόρεψαν χορούς του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων. Η συμμετοχή τους ήταν ανταπόδοση της φιλοξενίας που παρείχαν σε μας στη Πορταριά τον Ιούλιο του 2005.

  

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν τρία παιδιά της Φιλαρμονικής μας που έπαιξαν και τραγούδησαν για να χορέψει το μεγάλο χορευτικό μας λαϊκούς χορούς. Τα παιδιά αυτά ήταν ο Γιάννης ο Καυκάς που έπαιξε μπουζούκι, ο Μπάμπης ο Σουρέτης που τραγούδησε και έπαιξε μπαγλαμαδάκι και ο Γιάννης ο Προνοΐτης που έπαιξε κρουστά. Είναι αλήθεια πως σ` αυτή τους τη πρώτη εμφάνιση ήταν πολύ καλοί. Όσοι τους άκουσαν τους χειροκρότησαν και όλοι μας τους ευχηθήκαμε …καλή συνέχεια.
Τις ημέρες που πραγματοποιούνταν οι εκδηλώσεις αυτές, στην ανατολική πλευρά του Πάρκου λειτούργησε έκθεση νωπογραφίας και χαλκογραφίας της κ. Αθηνάς Κόλλια.
©2008 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ www.filoproodoifiliatron.gr